Muutamat kriitikot eivät ole vakuuttuneet kesäkuussa julkaistun Mirror’s Edge: Catalystin tarinasta, joka kertoo sarjan päähahmo Faith Connorsin kasvusta totalitaristisen konglomeraatin vastustajaksi. Miikka sen sijaan havaitsi kaiken juoksemisen lomassa, että Catalystin kertomus päähahmon perhesuhteista ja yksilön radikalisoitumisesta on hoidettu yllättävän hyvin. Siispä tarjoamme teille peliä tutkivan videoesseen.


Juokseminen. Se yhdistetään tässä maailmassa kahteen asiaan: Pakoon ja vapauteen. Nämä ovat modernin ensimmäisen maailman kansalaisen silmissä yksi ja sama asia. Pako arjesta johtaa vapauteen. Pako työpaikalta, parisuhteesta, tutusta maailmasta.

Pelin sisältämä tematiikka ja merkitykset ovat luonnollisesti ajankohtaisia eri terrorismin muotojen noustessa maailmalla. Tämä antaa kiehtovaa pohdittavaa siitä, onko niinkin suuri kehittäjä kuin EA DICE todella pyrkinyt tavoittelemaan pelillään jotain suurempaa ja vakavempaa yhteiskunnallista kritiikkiä.

Kun Faith käyttää väkivaltaa ongelmanratkaisukeinona dialogin sijaan, hän on sisäistänyt vastarinnan sanoman. Väkivallan käyttäminen jopa tekee hänelle hyvän olon.

Video sisältää juonipaljastuksia, mutta fiksuna lukijana ymmärtänet sen ilman erillistä ilmoitustakin.