[ingressi]XCOM 2 ja sen edeltäjä kuuluvat siihen hyvin pieneen ryhmään vuoropohjaisista peleistä, joista Joni Nieminen jaksaa nauttia. Miksi näin on?[/ingressi]

XCOM -pelien taistelumekaniikka on juuri sopivassa määrin toimintapainotteinen, jolloin voin tehdä useita eri toimintoja kunkin pelihahmon vuoron aikana. Visuaalisesti XCOM 2 näyttää hyvältä, mutta ei erotu poikkeuksellisena ylitse muiden nykypelien. Se on myös vahvasti tarinapainoitteinen, jolloin pelaaminen ei vaadi jatkuvasti tukikohdan managerointia taikka taistelukentillä selviytymistä.

Pelin alun hidastempoisuus saattaa hävittää mielenkiinnon, mutta pelin edetessä pidemmälle se alkaa tuntua yhä mielenkiintoisemmalta – miksikö? Koska värvättyjä hahmoja on mahdollista muokata runsaalla kädellä juuri haluamakseen sekä ulkonäön että varustuksensa puolesta. Laajat muokkausmahdollisuudet ovat aina olleet itseeni vetoavia tekijöitä. Tukikohdan päivitys ja kehitysalueiden priorisointi saa myös pohtimaan urakalla taktiikoita, kun pitäisi valmistautua vihollisten seuraavaa hyökkäystä varten.

XCOM 2 vaikuttaa tuntien pelaamisen jälkeen erittäin hyvältä paketilta kokonaisuutensa puolesta, ja sen kanssa saa varmasti vietettyä helposti kymmeniä tunteja lisää eikä vähiten peliin sisällytetyn modituen vuoksi.

XCOM 2 on saatavilla PC:lle. Seuraa kanavaamme saadaksesi ilmoituksia suorista lähetyksistämme.