Etusivu » Peliblogi » Suomalainen Hay Day valloittaa maailmaa

Suomalainen Hay Day valloittaa maailmaa

  • tehnyt
Hay Day on peli, jossa luodaan maatila ja huolehditaan siitä.

Hay Day on suomalaisen Supercell-peliyhtiön luoma farmisimulaattori. Ensimmäinen versio pelistä julkaistiin vuonna 2012 ja se toimii iOS- ja Android-laitteilla. Pelaaja voi valita pelaako peliä täysin maksuttomasti vai käyttääkö rahaa pelissä edetäkseen. Vaikka osa pelaajista on niin kutsuttuja vapaamatkustajia eli he eivät maksa pelaamisesta, peli tuottaa yhtiölle miljoonia euroja päivässä. Miljoonat pelaajat ympäri maailmaa pelaavat peliä useita kertoja päivässä.

Hay Day koukuttaa pelaajat positiivisessa hengessä

Pelissä perustetaan maatila, josta huolehditaan ja jonka toimintaa kasvatetaan. Pienin askelin maatilan toiminta laajenee. Pelaaja kerää tasopisteitä, joiden määrä määrittelee, millä tasolla pelaaja on. Tasopisteitä (XP) saa kerrytettyä kaikista toiminnoista, joita tilallaan tekee. Ajatuksena on harjoittaa maataloutta kasvattamalla viljaa, juureksia, hedelmiä ja marjoja sekä kasvattaa tuotantoeläimiä. Kun pelaaja saa kerrytettyä pelitililleen farmirahaa, hän voi rakentaa erilaisia tuotantolaitteita ja ruoanlaittokoneita.

Jokaisella hankkimallaan laitteella pelaaja voi tuottaa hyödykkeitä, joita sitten voi myydä omassa myyntikojussaan. Ja, kuten useat hyvin tehdyt online pelit niin myös Hay Day saa pelaajan palaamaan pelin ääreen aina uudelleen ja uudelleen. Pelissä voidaan kasata omia yhteisöjä, joissa autetaan toisia ja suoritetaan yhteisiä viikkohaasteita. Se luo aitoa yhteisöllisyyttä toisilleen tuntemattomien kesken. Pelissä voi myös vierailla kenen tahansa tilalla ja auttaa tehtävissä.

Kokeile, jos uskallat

Jos virtuaalinen maatilan hoitaminen tuntuu naurettavalta ajatukselta, mutta et ole koskaan kokeillut, niin kannattaa antaa sille mahdollisuus. Varoitus, siihen voi jäädä koukkuun ja huomaat huolehtivasi maatilasi eläimistä jopa kesken kahvitauon. Miljoonat pelaajat eivät voi olla väärässä. Jotain uskomattoman koukuttavaa tässä suomalaisessa maailmaa valloittavassa online pelissä on.