Online pelit

Esittelyssä videopelien maailma

Online pelit - ihmisten kanssa pelaamista

Selainpelit ovat olleet ihmisten suosiossa jo pitkään. Ensimmäiset selainpohjaiset videopelit tulivat markkinoille 1990-luvun lopussa. Suomalaisille tuttu selainpeli on Habbo, joka julkaistiin vuonna 2000. Se on ollut linjoilla siitä lähtien ja sitä on pelannut vuosien varrella sadat miljoonat ihmiset. Habbossa käyttäjät voivat seikkailla tekemällään hahmolla virtuaalisen hotellin tiloissa. Vaikka selainpohjaisia pelejä on ollut jo pitkään, yleensä ne ovat kohtalaisen yksinkertaisia. Tämä johtuu web -tekniikoista, jotka eivät välttämättä sovellu raskaampien pelien tekemiseen. Selaimessa pelaamisen suurin etu on siinä, että sillä voi pelata millä tahansa päätelaitteella: videopelit toimivat samalla tavalla niin tietokoneella kuin puhelimella.

Online pelit ovat pelikonsoleilla erittäin suosittuja. Monet konsolit perustuvat aika pitkälle moninpeleihin ja niissä tarjotaan monipuolisia palveluita online pelaamiseen. Esimerkiksi Xbox Live Gold Games on tilauspalvelu, jossa pelaajalle annetaan joka kuukausi ilmaisia pelejä ladattavaksi.

Xbox Live Gold Games - online pelaamista Xboxilla

Xbox on Microsoftin valmistama konsoli, jonka ensimmäinen versio näki päivän valon 2000-luvun alkupuolella. Konsoliin on kuulunut pitkään Xbox Live -palvelu, joka mahdollistaa online pelaamisen konsolilla. Ilman sen tilaamista online palveluita ei voi valitettavasti käyttää.

Xbox Live tarjoaa kuitenkin paljon pelaajille, sillä joka kuukausi palvelun tilaaja saa lisättyä ilmaisia pelejä omalle Xbox Live-tilille. Palvelu tunnetaan nimellä Xbox Live Gold Games ja siihen kuuluvia pelejä julkaistaan kuukausittain. Näin ollen pääset kartuttamaan Xbox omaa kirjastoa edulliseen hintaan, sillä yhden tuotteen hinnaksi tulee noin 5 euroa.

Pelaaja pitelee xbox ohjainta pelatessaan online pelejä

Parhaat online pelit

Online pelien tarjonta nykypäivänä on huimaa, sillä aktiivisia käyttäjiä on miljoonia. Osasta tulee aina todella suosittuja ja niitä saattaa pelata jopa miljoonat ihmiset samaan aikaan. Hyviä esimerkkejä tästä ovat muun muassa World of Warcraft, The Elder Scrolls ja Eve Online, jotka ovat todella suosittuja verkkopelejä.

Online pelien pelaaminen on mukavaa ajanvietettä. Pelikone tuo paljon sisältöä elämään ja pelaaminen piristää arkipäiviä mukavasti. Pelasit sitten tietokoneella tai konsolilla, online videopelejä on tarjolla aina ja yleensä ne julkaistaan molemmille koneille. Monet online pelit vaativat tietokoneelta aika paljon tehoja, joten uutta konetta hankkiessa tämä tulee ottaa huomioon.

Mies pelaa online peliä ohjain kädessään ja kuulokkeet päässään

Online pelit - Esports on tullut jäädäkseen

Online pelit ovat nykyään jo niin suosittuja, että niistä pelataan kilpaa ihan tosi mielessä. Esports on noussut nopeasti suosituksi urheilulajiksi varsinkin nuorten keskuudessa. CS:GO on yksi keskeisimpiä nimikkeitä esportsin saralla. Peli onkin todellinen klassikko tietokonepelaajien keskuudessa, sillä ensimmäinen versio siitä tuli jo vuonna 2000. Suomalaiset ovat pärjänneet CS:GO:ssa varsin hyvin ja menestystä on tullut myös suurissa turnauksissa. Tunnetuin suomalainen CS:GO joukkue on Ence, joka on kuulunut parhaimmillaan maailman parhaisiin joukkueisiin.

Kaikki pelit eivät kuitenkaan sovellu kilpapelaamiseen, kuten selainpelit tai muut kasuaalit videopelit. Samoin mobiilipelit on pidetty kilpapelaamisen ulkopuolella. Pääosin kilpapelaamisessa käytetään alustana PC-tietokonetta, jossa on riittävästi tehoja. Pelin tulee olla selkeästi taitopeli, jossa ihmisen tekemät ratkaisut ovat keskiössä. Esimerkiksi strategiapelit ovat olleet suosittuja verkkomoninpelejä, koska niissä pelaajan tekemillä valinnoilla on keskeinen vaikutus.