Etusivu » Peliblogi » Fnaf pelit ovat huippuluokan indiekauhua

Fnaf pelit ovat huippuluokan indiekauhua

  • tehnyt
Tyhjältä vaikuttavat käytävät voivat seuraavalla katselukerralla sisältää jotain karmivaa.

Five Nights at Freddy’s, lyhyemmin Fnaf pelit, ovat selviytymiskauhupelejä, joihin on yhdistetty osoita ja klikkaa -peleistä tuttuja elementtejä. Pelaajan tarkoituksena on toimia Freddy Fazbear’s Pizza -nimisen pizzerian yövartijana. Sarjan ensimmäinen peli saavutti suuren suosion sekä kriitikoiden että pelaajien joukossa. Siitä tuli yksi internetin vuoden 2014 populaarikulttuuri-ilmiöistä muun muassa sen laajalle levinneiden Let’s Play -videoiden ansiosta.

Fnaf pelit saivat alkunsa vahingosta

Five Nights at Freddy’s -pelisarjalla on mielenkiintoinen historia, sillä pelit syntyivät tavallaan vahingossa. Pelin luoja Scott Cawthon oli vuonna 2013 kehittänyt lapsiystävällisen pelin nimeltä Chipper & Sons Lumber Co. Valitettavasti peli sai runsaasti kritiikkiä siitä, että sen pelihahmot olivat pelottavia, mikä ei ollut pelin tekijän tarkoituksena. Hahmojen robottimaiset liikkeet antoivat kuitenkin Scottille idean, jonka lopputuloksena oli ensimmäinen Fnaf-peli.

Sarjan karmivat robottieläimet ja kauhuelokuvista tuttu jump scare -mekaniikka osoittautuivat erittäin toimivaksi yhdistelmäksi ja näin pelisarja sai alkunsa. Peli legacy -sivuston toimittaja haluaa huomauttaa, että peli ikuistettiin myös Guinnes Book of Records: Gamer’s Edition kirjaan vuonna 2017. Kyseessä on eniten vuoden aikana jatko-osia saanut pelisarja. Pelisarjan neljä ensimmäistä osaa julkaistiin 11 kuukauden ja 15 päivän aikana 8.8.2015-23.7.2015.

Pysy valppaana tai Freddy Fazbear koituu kohtaloksesi

Pääsääntöisesti Fnaf-pelisarjan peleissä pelaajan tehtävänä on selvitä yön yli tarkkaillen eläinrobotteja kameran avulla ja suojautumalla niiltä eri tavoin. Pelaajalla on käytössään rajallinen määrä virtaa, jonka tulee riittää aamuun asti. Eläinrobottien liikkeitä voi seurata pääosin turvakameroiden avulla. Mikäli virta loppuu, yleensä pizzerian päämaskotti Freddy Fazbear pääsee kamerahuoneeseen ja tekee pelaajasta selvää.

Avainsanat: