Complex on popkulttuurin ilmiöitä kuratoiva kanava, jonka tekijät lensivät Lontooseen haastattelemaan ruotsalaisen Dennaton Gamesin ohjelmoija Jonatan Söderströmiä ja taiteilija Dennis Wediniä viime viikolla julkaistua The Hotline Miami Story -dokumenttia varten. Dokumentissa kuullaan myös julkaisija Devolver Digitalin edustajia ja muita skenen nimiä.

Ah, indiekehittäjän auvoinen elämä: tee omaehtoisesti pelejä ja nauti varauksettomasta suosiosta. Ei todellakaan.

Puolen tunnin kestostaan huolimatta mielenkiintoisessa dokumentissa tekijät kertovat muun muassa siitä, kuinka Söderström joutui vararikkoon ja Wedin sijoitettiin laitoshoitoon kivuliaan eron seurauksena lauenneen masennuksen vuoksi. Sekä Söderström että Wedin ottavat lisäksi kritiikin syvälle itseensä, mikä on ymmärrettävää, kun kuuntelee videolla valotettua poikkeuksellisen rankkaa luomisprosessia. Vaikeuksien kautta voittoon vei tie tälläkin kertaa.

Jumaloin ensimmäistä Hotline Miamia, mutta pidän sen jatko-osaa huonompana tietyistä puutteista johtuen. Dokumenttia katsoessa käy tekijöitä hieman sääliksi, ja samalla antamani kritiikki pelistä asettuu uuteen valoon. Seison silti sanojeni takana ja totean tämän kuuluvan kriitikon toimenkuvan ikäviin puoliin.